AIKA RIENTÄÄ, MYÖ EI 4.1.2019

4.1.2019
Äkkinäiselle näyttäisi siltä että meitä ei enää ole, mutta äkkinäinen on ihan täysin väärässä. Myö ollaan ja ihan täpöllä ollaankin!

Vuosi 2018 hurahti melko sukkelasti kaikenlaista puuhaillessa ja huuhaillessa, osa Kameleihin liittyvää osa kaikkeen muuhun liittyvää. Kevään ja kesän keikkojen jälkeen alettiin vatvoa uuden materiaalin askarteluprojektia ja alkutalvesta se saatiinkin potkittua käyntiin. Tapojemme vastaisesti kokoonnuimme hyvissä ajoin Liiteriin treenaamaan ja demoamaan 5 (viisi) uutta hirviötä, työnimiltään Leiri, Akrobaatti, Nihilisti, Rosvot sekä Vallaton mieli. Kovin tuli hyvät demot, joiden hyvyyttä juhlimme pitkälle aamuyöhön Kerubissa Stam1nan keikan tahdissa.

Marraskuussa painelimme Perkkiön Kimmon pajalle Lehmoon, eli SF Sound Studioille jossa tallensimme rallit lopulliseen muotoonsa kohtalaisen vaivatta ja kommeluksitta. Kovin tuli hyvät versiot, joiden hyvyyttä juhlimme pitkälle aamuyöhön Juten saunassa.

Nyt on sitten vuosi vaihtunut ja Kimmolta ootellaan viimeisiä ekan session mixejä jonka jälkeen ruvetaan miettimään seuraavaa viisikkoa. Ensimmäisen session mottona oli maksimaalinen kaupallisuus ja radiosoitto, tulevan session mottona on maksamaalinen kahjous ja äkä. Tulevista kappaleista löytyy mm. seuraavia työnimiä: Kevyesti keskellä persettä-twist, Ei kiitos, Hehkuton lamppu, Hinnoittelurock, Kehä, Jyrytest, Leppoisabaritoni-h-rosvolaulu, Onnelliset loput, Riitasointutwist, Pilvenpiirtäjä, Uraohjus, Urkkijamies sekä Valmis.

Tälleen tässä nyt ja näin.

Toppo

KUMIKAMELIVUOSI 2017

 
15.11.2017

Kumikamelivuosi 2017 oli suorastaan ihan saatanan mukava. Siitä saamme kiittää itsemme lisäksi ainakin Stupidoja, Marttilan Heikkiä, Hattusen Hannua, AOM -kyrväkkeitä, Lapin Helvettiä, Villua, kaikkia Ongelmajätettä -vidikseen kuvamateriaalia toimittaneita, keikoillamme käyneitä, levyjämme ostaneita & myyneitä ja erilaisista streamauspalveluista kuunnelleita ja tietenkin toistamiseen itteemme koska ollaan ihan perkeleen parhaita ja huippuja.

Keikkojahan meillä oli hyvin pitkälti jetsulleen tasan 13, mikä ei nyt mikään mieletön urotetko ole, mutta pääsääntöisesti ne meni ns. nappiin. Joitakin tarkkaavaisuuden herpaantumisia saattoi käydä, mutta pahemmilta nukahtamisilta ja kompuroinneilta vältyttiin.

Ääniterintamalla askartelimme yhden 4 biisin ep:n, Ongelmajätettä, jonka tekeytymisprosessiin mahtui montakin uutta pientä, mutta ainakin itellemme  merkityksellistä juttua. Ensinnäkin myö treenattiin ja demottiin kappaleet etukäteen (ihan totta!), nimikkorallia kerettiin soitella jopa keikoillakin ennen tallennushommia, jotka hoideltiinkin tällä kertaa Gurujen studioilla Marttilan Heikin ohjastamina. Heikin näennäisestä asiallisuudesta ja skarppiudesta huolimatta homma sujui melkoimoisen pöhköissä ja rennoissa tunnelmissa ja lopputulos kuulostaa ainakin omiin korviin kerrassan äsäkältä! Kahjo ja mahtava ukko on hän. Digijulkaisun lisäksi Ongelmajätettä saa myös 7″ vinyylinä, mikä on suorastaan ihan pärkeleen siistiä. Levykauppiaasi opastaa!

Vuosi 2018 näyttäisi aukeavan mukavahkoissa merkeissä eli luvassa on keikkoja viimeistään helmikuussa ja uusia rallejakin ruvetaan kursimaan tallennusvalmiuteen. Materiaalia on roppakaupalla ja mikäli sitä ei onnistuta totaalisesti ryssimään ni luvassa on huomattavan äkäistä metakkaa!

Kiitti vaan vitusti tästäkin vuodesta.

-toponen-

KEIKAT 2017
13.1.2017 Kerubi, Joensuu (w/ Lapin Helvetti, AOM, J.M.K.E)
14.1.2017 Tavastia, Helsinki (w/ Lapin Helvetti, AOM, J.M.K.E)
3.2.2017 TVO, Turku (w/ AOM)
4.2.2017 Varjobaari, Tampere (w/ AOM)
13.7.2017 Popkatu, Teatterirafla Joensuu
18.08.2017 Redneck fest., Mikkeli
08.09.2017 Lepakkomies, Hki (w/ AOM)
22.09.2017 Vastavirta, Tre (w/ AOM)
23.09.2017 Suisto, Hämeenlnna (w/ AOM)
29.09.2017 45 Special, Oulu (w/ AOM)
30.09.2017 Tuiskula, Nivala (w/ AOM)
10.11.2017 Henrys Pub, Kuopio (w/ AOM)
11.11.2017 Marks, Joensuu (w/ AOM)

JULKAISUT 2017
ONGELMAJÄTETTÄ (STUPIDO208)
1. Ongelmajätettä
2. Paju
3. Ruma, nolo, tarpeeton
4. Saarnamies

VIDEOITA 2017

PARI LIVE -VETÄISYÄ KUOPION HENKASTA 10.11.2017
Kiitos Timo Kumlin

KÄTEEN, VUOSI 2016!

KUMIKAMELI_1986-2016_DBTKJ!

TAMMIKUU-HELMIKUU
Vitumoisen kylmää ja pimeetä oli, etenkin kellarissa ja vintillä, mutta KK-leirissä pidettiin kipinää yllä muutamien keikkojen muodossa joita käytiin rämistelemässä All Over Mammanpoikien kanssa ainakin seuraavasti:

19.2.2016 Baarikaappi, Pori
20.2.2016 Bar 15, Seinäjoki

Meininkihän oli mitä mainioin ja populatakin vaivautui paikalle just sen verran ettei tarvinnu itekseen sekoilla tahi sheikkailla.

Kumikameli-cartoon-by-Venla-TKU-2016

MAALISKUU-HUHTIKUU
Umpitunnelin päässä häämötti jo vähäsen vaaleempaa umpea ja viime syksyistä VIALLISET -viinarallia jatkettiin muutamalla lisäetapilla.

4.3.2016 Varjobaari, Tre
5.3.2016 Lepakkomies, Hki

Huhtikuussa saatiin hyppysiimme myös toukokuussa julkaistavan Verta ja suolia -äänitteen lopulliset miksaukset ja kovasti oltiin tyytyväisiä vaikka vähän liian musikaalinen siitä taisi tulla. Melodiat ja arrit ja stemmat ja muut, huh-huh.

Verta_ja_suolia_2016

TOUKOKUU
Verta ja suolia -äänite julkaistiin virallisesti 6.5.2016 ja se sai hyvin vaihtelevan vastaanoton esim. Soundi antoi 4/5 kevyillä suitsukkeilla, mutta Rumppa 2/5 mojovilla munille potkuilla säestettynä.

Levyltä julkaistiin myös 3 kpl upouusia orkesterin itse turaamia videoita:

Toukokuussa seikkailtiin ahkerasti myös keikkamaisemissa, sekä All Over Mamsellien että Villu Tammen J.M.K.E:n kanssa. Meno oli hyvää ja ärhäkkää ja orkesterien kemiat sopi erinomaisesti yhteen. Juoppoja kaikki.

12.5. Virgin Oil, Helsinki (w/ J.M.K.E)
13.5. Rockstars, Talinna (w/ J.M.K.E)
14.5. Rock`n Roll Heaven, Tarto (w/ J.M.K.E)
27.5 Varjobaari, Tampere (w/ J.M.K.E)
28.5 GONG, Turku (w/ AOM, J.M.K.E)

_DSC1447WEB

KESÄKUU
Kesäkuussa taijettiin vejellä muutamat keikat ja ehkä vähän käteenkin. Settilistaa rukattiin muuten koko ajan ja kierrossa ennätykselliset n. 30 biisiä joista valkata. Uuttakin matskua ajeltiin varovaisesti sisään. Mukavata!

17.6. Henrys Pub, Kuopio (w/ AOM, J.M.K.E)
18.6. Suistoklubi, Hämeenlinna (w/ AOM, J.M.K.E)

Kamelit2

HEINÄKUU
Heinäkuussa oli parikin superjutskaa, eli Tommi sai ujutettua meijät Ilosaarirockin Töminään ja myö saatiin juoniteltua Olli-Matti toiseen kitaraan – oli ihan perrrrkeleen hienoa! Ilosaaren keikka meni, ns. putkeen ja siitä löytyy ainakin yksi oivallinen Periscope stream täältä.

Ilosaaren netti-TV:n haastistapaastista löytyy vuorostaan täältä.

Kuun lopulla körötimme herättämään hämmenystä myös Rovaniemen DBTKJ -kinkereille jossa hurja meno jatkui. Olli-Matti ei valitettavasti päässyt paikalle, mutta kyllähän nuo Aslakit saatiin kumoon ihan perusnelikolla 🙂

DBTKJ

Periscope streamia Down by the Kemijoki -keikalta. Täällä.

15.7. Ilosaari rock, Töminä
30.7. DBTKJ, ROI

_DSC1351WEB

ELOKUU – SYYSKUU
Elokuu oli sitten melkomoisen action -vapaa kuukausi. Taidettiin treenailla muutamia kertoja mutta keikkoja ei pukkaillu.

Syyskuussa tilanne muuttui sitten jälleen hiukkasen valoisammaksi eli juhlittiin orkesterin tulevaa 30 -vuotispäivää hiukkasen etukäteen mekastamalla Olli-Matti toisessa kitarassa Joensuun Kerubissa. Paikalla oli myös Malisen Mikko joka kuvasi & tallensi keikan myöhempää käyttöä varten. Myöhempi käyttö olisi 13.11.2016 jolloin em. paketti julkaistaan Kamelien yotubekanavalla. Ja julkaistiinkin.

16.9. Kerubi, Joensuu
30.9. Bar Rock Beariin, Vantaa

KerubiArvio17092016

LOKAKUU
Syksyn pärkelehän sie sieltä tupsahti ja vuoden viimeiset keikat jotka hoideltiin perusnelikolla. Hyvinhän ne sujui, tietenkin. Pro on pro vaikka Jallussa marinoisi. Ja marinoitiinkin.

1.10. Loose, Hki
28.10. Katse, Jkl
29.10. Vikkula, Tre

_DSC1217WEB

MARRASKUU – JOULUKUU
Yhtye vietti 30 -vuotissynttäreitään 13.11.2016 ihan tyystin omissa oloissaan, kellekään kertomatta tahi sitä sen kummemmin juhlistamatta. Paitsi että Kerubin keikalla kuvattu vidis julkaistiin Kamelien youtube -kanavalla ja kovin hyvähän se on. Pro on pro! Mahottoman isot kiitoksen Malisen Mikolle, superukko olet!

Nyt on sitten 12.12.2016 ja kaikki ainakin miun mielestä kovin mahtavata. Yhtye on hemmetin kovassa iskussa ja ensi vuoden puolellekin on luvassa liuta keikkoja. Niistä tarkemmin kohta..

Uutta matskua on kierrossa ja settiin kerätään koko ajan myös wanhoja, vähemmän kulahtaneita ralleja, niitähän piisaa kun nuita levynperkeleitä on keretty tekemään ihan liikaakin.

Yks vuos vähemmän, jess!

toppo