2015

IMG_829354fee0e6ae7d5.jpeg

TAMMIKUU
Vuosi aloitettiin perinteisen säheltämisen merkeissä. Olli-Matilla pukkasi hiivatisti CMX -hommia ja apuun hälyteltiin Eläin -yhtyeen riveissä vakuuttavasti naamaansa väännellyt Savitaipaleen oma pikkur*ss* Herman Keränen. Ite asiassa Joppe oli laittanu tekstiviestiä jo 23.12.2014 klo. 9:00, mutta kokeilemaan päästiin tammikuun 2015 puolella. Tuli läksyt tekemättömänä ja college -housusuissa treeneihin, mutta kun muita ei ollut tarjolla niin sai pestin. Nyt meillä oli kasassa suomen lyhyin rytmiryhmä.

HELMIKUU – MAALISKUU
Parien treenien jälkeen sännättiin Perkkiön Kimmon SF Sound Studioille seuraavan Digi EP:n kimppuun. Sessiot sujuivat hämmästyttävän vaivattomasti ja Johanna Kurkisen äänellä varustettu Herman nakitettiin stemmaushommiin Jopen ja Juten kaveriksi. Parin biisin jälkeen Joppe ja Jute siirtyivät suosiolla keittiön puolelle.

Äänitteen nimeksi tuli Hopeinen kyy, julkaisupäivä 6.3.2015 ja se julkaistiin yhteistyössä Stupidojen kanssa.

WEB_Hopeinen_kyy_720px_72dpi_RGB
HOPEINEN KYY

1. Tärähtäneet ja epäselvät (** video **)
2. Talven kylmin päivä
3. Doppelganger
4. Apparatus

Maaliskuussa käytiin jopa keikalla ja se oli Kerubissa 27.3.2015 Aavikko -yhtyeen kanssa. Hyvät oli kinkerit, mutta myö oltiin vähän kesyjä. Noh, jäipähän parantamisen varaa!

 

HUHTIKUU

Kun ei keikoille pääse, niin aikaa jää muuhunkin, niin ku vaikkapa uuden Digi EP:n ”Lieron tie” nikkarointiin!

Rupisia Liiteridemoja raakkailtiin urakalla ja loppusuoralle pääsi tekeleet joiden työnimet ovat ”D-vireperusjutska-rakenne-aika-ok-joutomaalla”, ”En nuku enää ikinä”, ”Sovinistitwist-12.3.2015”, ”SonHousejollotus” sekä ”Mulkkurok”. Huh-huh. Stuidolle sännätään toukokuun loppupuolella eli kauban se tuleep heti kun on valmis. Häh-häh. Muita tekeleitä löytyy edelleen mm. Stupidoilta, iTunesista, Spotifystä sekä Kumikamelin -bandcamp sivustolta.

 

IMG_0297

TOUKOKUU

Toukokuussa löysimme itsemme taas Lehmosta ja 3. EP:n värkkäilytalkoista. Nyt oli hiukan enempi treeniä, aikaa, malttia ja harkintaa mukana ja ainakin omista mielistämme kyseessä on yksi äsäkimpiä KK -tekeleitä vähään aikaan. Ainakaan pariin kuukauteen. Julkaisuajankohdaksi mietittiin Ilosaarirock -viikkoa heinäkuussa.

 

KESÄKUU

Saimme Kimmolta miksatut ja masteroidut versiot heinäkuussa julkaistavalta tekeleeltä ja ihan perkeleen tyytyväisi oltiin KAIKKEEN. Paitsi nimeen, se vaihtui Lieron tiestä Boan arkiksi. Julkaisupäiväksi sovittiin 10.7.2015

Boan_arkki_600px

Boan arkkiin lastattiin tuleville sukupolville talteen seuraavat kappaleet:

1. En nuku enää ikinä
2. Vialliset
3. Lieron tie
4. Joutomaalla

 

HEINÄKUU

Boan arkki julkaistiin 10.7.2015 ja sen kunniaksi käväisimme mekastamassa ensimmäisen akustisen keikkamme n. 10 vuoteen. Tämä historiallinen veto tapahtui
Joensuun Teatteriravintolassa, POPKATU-KLUBILLA 16.7.2015 klo. 23:30. Olli-Matti istui eturivissä ja oli tikahtua nauruun. Huumoriyhtye.

 


ELOKUU

Ihan paska kuukausi.

 

SYYSKUU

Boan arkki myi kuin räkä, mutta siitä huolimatta tunnelin päähän alkoi ilmestyä hiukkasen valoa kun Stupidojen Piipposen Tommi innostui puuhaamaan kimppakiertuetta yhtyeensä All Over Maniacsin kanssa. Kiertueen nimi napattiin Boan arkki EP:n zipaleesta VIALLISET.

 

LOKAKUU

Ihan paska kuukausi

 

Vialliset2015-2016

MARRASKUU

Huolellisesti harjoiteltuamme säntäsimme silmät kiiluen kiertueelle ja munilleenhan se meni heti ekan keikan jälkeen joka oli 6.11.2015 Kouvolassa. Seuraavat keikat jouduttiin perumaan kun Topon eli miun umpisuoli tulehtui. Onneksi puukolta vältyttiin, keikat pyritään korvaamaan keväällä 2016. Kyllä vitutti.

Raivokkaiden demorallien raakkausessioiden ja päät pullistavien treenien jälkeen suksimme marraskuun lopulla taas Lehmoon tekemään 4 lisäbiisiä tulevalle CD:lle jonka julkaisuajankohtaa jouduttiin siirtämään vuoden 2016 puolelle. Meno oli hyvä ja kyllä kai sitä tässä vaiheessa on pakko myöntää, että jos ne biisit treenaa ja pähkäilee mahollisimman valmiiksi etukäteen ennen rec -nappulan painamista, niin se homma sujuu hiukkasen vähemmällä hammastenkiristelyllä 🙂

JOULUKUU

Joulukuussa käytiin pyörähtämässä Jyväskylän Freetimessä VIALLISET -kiertueen merkeissä ja meno erittäin räyhäkästä. AOM on kova livebandi!

Loppukuusta saatiin kuuluville myös ensimmäiset miksaukset marraskuun SF sessioista ja jälki semmoista, että kyllä noilla kelpaa kohti vuotta 2016 nilkuttaa. Se on muuten KK -orkesterin 30. juhlavuosi.

Vittu myö ollaan vanhoja!

Paitsi Herman.

Kumikameli 2015:
Herman Keränen
Joppe Vento
Jute Musikka
Toppo Koponen


Kuvat Jani Räisänen