1994

1994
Voitto -EP:lle rumpuihin istahti HC Andersenista vapautunut Ema Hurskainen, joka oli soitellut jo joitakin keikkoja orkesterissa kesällä -93.

Kumikameli telakoitui sivuprojekti Eläkeläisten valtakunnassa aiheuttaman humppakärpäsen pureman vuoksi. Tuo humppapumppu on ollut Kumikamelin lukuisista sivuprojekteista nimekkäin, itse pääprojektiakin suositumpi ja oiva esimerkki kamelin kyvystä luoda nahkaansa. Muita mainittavia ovat olleet Kelpo Poikien ja Vainiolan Juissin (Maaseudun Tulevaisuus) kanssa operoinut Halvaantuneet Homot, Black Sabbath -coverryhmä Sement tai vaikkapa vankilateemainen Papillons. Tarkasta muut sivuprojektit sukupuusta. Huomio sivuprojektien värikkyyden lisäksi kiinnittyy myös bändin julman hauskoihin live-esiintymisiin. Estraadina on saattanut toimia terassi, paljas maa yleisön seassa tai vaikkapa pakettiauton tavaratila. Keikkamatkat on suoritettu VW Kleinbusseilla, joita bändillä on ollut useita eri nimisiä: Klaus, Ludvig, Lothar, Helmut, Herman, Walter sekä Kurt. Suomalaisten lisäksi ihmetystä ovat voineet seurata ainakin eestiläiset, tanskalaiset ja ruotsalaiset, joista varsinkin viimeksimainitut ovat ihastuneet ryhmään kovasti, sillä joka kesäinen Hultsfredin vierailu on jo perinne.

Aina ei kuitenkaan ollut hauskaa, sillä syksyllä -94 eräällä Eläkeläisten keikoista Eman ja muun porukan sukset ristesivät ja yhtye oli taas ilman rumpalia. Treenikämpälle hankittiin koneita, kamelibiisejä väsättiin, kunnes Prinssi ilmoitti haluttomuutensa keikkailuun. Joppe ja Toppo jatkoivat kahdestaan uusien soittajaehdokkaiden toimimattomuuden vuoksi. Koneet rupesivat ärsyttämään niiden soittaessa aina samalla tavalla ja toisaalta nuo kapineet sekoilivat välillä pahemmin kuin ihmisrumpalit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *